Terrassa Ciutat Pubilla de la Sardana 1998

Què ha significat fins avui la distinció de CIUTAT PUBILLA DE LA SARDANA

 

És un titol que significa, ciutat o vila Meritíssima de la Sardana, i es concedeix per distingir una ciutat o vila, que en el decurs del seu passat i present ha meritat, mitjançant les entitats i les institutions, per les propostes dedicades al foment de la Sardana, les activitats organitzades de difusió del moviment cultural sardanista, la música, la composició, la interpretació, el món de la participació ciutadana, les colles, els aplecs, les ballades, etc. El títol és vitalici i la seva celebració té un durada d'un any, simbolitzant la capitalitat universal de la sardana.

 

Qui proposa i com s'atorga la distinció, de Meritíssima en la Sardana, a una ciutat ?

 

El nomenament de la Ciutat Pubilla és una iniciativa de la institució OBP Obra del Ballet Popular, a l'actualitat presidida per l'Honorable senyor Joan Vidal i Gayolà, alhora president del Centre de Cultura Tradicional i Popular de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La ciutat és elegida entre les candidatures presentades i són proposades per les corresponents Corporacions Municipals, per tant és l'Ajuntament de la Ciutat qui proposa a l'OBP la candidatura de la ciutat o vila a la distinció. Aquesta candidatura, normalment és el reflex del treball dedicat al foment de la sardana de les entitats sardanistes i del moviment associatiu de la pròpia vila o ciutat.

 

Ciutat Pubilla de la Sardana, què significa ?

 

Aquesta distinció recau cada any en una població que hagi manifestat el desig de ser-ho i de qui la junta directiva reconegui els mèrits. Es va instaurar l'any 1960 i la primera Ciutat Pubilla designada va ser Girona. L'any 1979 no hi hagué proclamació en celebrar-se a Barcelona l'Homenatge Nacional de Catalunya a la Sardana.
El programa d'actes de proclamació, s'inicia uns dies abans amb el recorregut de la Caravana de la Flama de la Sardana, que segueix un itinerari que enllaça la Ciutat Pubilla anterior i actual.

 

Document cedit per Jaume Terés .

AGRUPACIÓ SARDANISTA ASERT

 

Centre Cultural
Rambla d'Egara 340 , 2a planta .
08221 TERRASSA

 

Tel . +34 616 85 34 19

 

Contactar:

 

sardanistasert@ya.com

 

Vols fer-te soci , utilitza el nostre FORMULARI de contacte.

T'hi esperem ...

Horari d'atenció al públic : Dimarts, de 19 a 20,30 .               Prèvia cita concertada

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© AGRUPACIÓ SARDANISTA ASERT