Concert de Nadal 2014 - Programa

25 de desembre - 22h. Teatre Alegria - Terrassa

COBLA SANT JORDI – CIUTAT DE BARCELONA Premi Ciutat de Barcelona de Música 2011 Premi Altaveu 2012 Premis Enderrock 2013  Fundada a Barcelona el 1983, té el títol de “Cobla Ciutat de Barcelona”, atorg COBLA SANT JORDI CIUTAT DE BARCELONA

COBLA SANT JORDI – CIUTAT DE BARCELONA

 

Premi Ciutat de Barcelona de Música 2011

Premi Altaveu 2012

Premis Enderrock 2013

 

Fundada a Barcelona el 1983, té el títol de “Cobla Ciutat de Barcelona”, atorgat per l’Ajuntament d’aquesta ciutat, des del 1997. Conrea tots els àmbits del repertori propi de la cobla, si bé, des de la seva fundació, ha manifestat la voluntat ferma d’atendre específicament la música de concert, amb la programació reiterada d’obres de referència, obres oblidades i música de nova creació.

 

Ha actuat a totes les comarques de Catalunya i de la Catalunya Nord, i participa habitualment en les manifestacions sardanistes més rellevants. Té una presència reiterada a diversos festivals internacionals de música (com el Grec, Peralada, el Vendrell, Sant Feliu de Guíxols o Rialp) i fou la formació titular del cicle de concerts “Cobla, Cor i Dansa” del Palau de la Música Catalana. Actualment és cobla titular de la “Temporada de Música per a Cobla” de l’Auditori de Barcelona, impulsada per la Cobla Sant Jordi a redós del seu vint-i-cinquè aniversari. També ha actuat al Gran Teatre del Liceu i als principals auditoris de Catalunya, així com a Alemanya, França i els Estats Units. 

 

Ha estat dirigida des dels inicis per Jordi León, amb l’assessorament de Manuel Oltra en qualitat de conseller artístic. Del 2007 al 2010 Xavier Pagès el rellevà en la titularitat (Concepció Ramió ho havia fet entre 1991 i 1993) i Tomàs Grau  entre els anys 2010 i 2012, Des de 2013, Marcel Sabater és el nou director titular de la formació. Ha actuat sota la batuta de noms tan prestigiosos com Josep Pons, Antoni Ros-Marbà, Salvador Mas, Edmon Colomer, Salvador Brotons, Manuel Valdivieso, Albert Argudo, Virginia Martínez, Joan Albert Amargós, Mireia Barrera, Josep Vila, José Antonio Sainz Alfaro o Nacho de Paz. Ha col·laborat amb el guitarrista flamenc Niño Josele, el músic Pascal Comelade, el pianista i compositor Joan Díaz, el ballarí Cesc Gelabert, cantants com Roger Mas, Carme Canela o Névoa i solistes com Daniel Ligorio, Albert Guinovart, Sergi Alpiste, Jordi Vilaprinyó, Lluís Vidal, Nabí Cabestany, Juan de la Rubia, Manel Camp i agrupacions com l’Orfeó Català, el Cor del Gran Teatre del Liceu, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, la Coral Sant Jordi, la Banda Municipal de Barcelona, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya o l’Orquestra Simfònica de l’Estat de Lituània, entre d'altres.

 

La seva discografia comprèn una seixantena d’enregistraments de contingut divers, entre els quals destaquen la integral de la música per a cobla d'Eduard Toldrà (2012, Columna Música) i els monogràfics dedicats a l’obra per a cobla de Joan i Ricard Lamote de Grignon, Manuel Oltra, Rafael Ferrer (dos volums) i Josep Serra. Destaquen igualment els discs Binomis (amb obres per a piano i cobla), Llum Nova (amb l'Orfeó Català), l’enregistrament dirigit per Antoni Ros-Marbà i dedicat als clàssics de la música de concert per a cobla, els antològics La Sardana i La Sardana, Grans Èxits i tres volums més de música per a cobla (amb obres d’autors tan diversos com Agustí Borgunyó, Joaquim Serra, Joan Lluís Moraleda i Xavier Boliart, entre d’altres). El seu treball Amargós & Vidal: dues visions contemporànies de la cobla (2010, Columna Música) fou finalista al millor àlbum de jazz de 2010 dels Premios de la Música. Darrerament ha publicat el CD Pascal Comelade & Cobla Sant Jordi, junt amb el músic rossellonès, i ha enregistrat un CD en directe amb el cantautor Roger Mas. Des de juliol de 2011, la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona és artista en exclusiva del segell Discmedi.

AGRUPACIÓ SARDANISTA ASERT

 

Centre Cultural
Rambla d'Egara 340 , 2a planta .
08221 TERRASSA

 

Tel . +34 616 85 34 19

 

Contactar:

 

sardanistasert@ya.com

 

Vols fer-te soci , utilitza el nostre FORMULARI de contacte.

T'hi esperem ...

Horari d'atenció al públic : Dimarts, de 19 a 20,30 .               Prèvia cita concertada

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© AGRUPACIÓ SARDANISTA ASERT